ПрАТ "Ніжинська меблева фабрика"

Код за ЄДРПОУ: 05516240
Телефон: (04631) 4-14-67, 4-25-62, (050) 133-75-00
e-mail: stock@nizhyn-meb.pat.ua; sstrilko@icloud.com
Юридична адреса: вул. Липіврізька, буд. 53, м. Ніжин, Чернігівська обл., 16600
 
Дата розміщення: 01.05.2019

Річний звіт за 2018 рік

IX. Опис бізнесу

Зміни в організаційній структурі відповідно до попередніх звітних періодів Органами управлiння та конролю ПАТ"Нiжинська меблева фабрика" є: загальнi збори акцiонерiв, наглядова рада, директор.Загальнi збори акцiонерiв є вищим органом управлiння Товариства, вони можуть вирiшувати будь-якi питання дiяльностi. Наглядова рада Товариства є органом, що здiйснює захист прав акцiонерiв i в межах компетенцiї контролює та регулює дiяльнiсть Директора. Директор Товариства є одноосiбним виконавчим органом, який в межах компетенцiї, визначеної Статутом та чинним законодавством, здiйснює управлiння поточною дiяльнiстю товариства.
Cередньооблікова чисельність штатних працівників облікового складу (осіб), середня чисельність позаштатних працівників та осіб, які працюють за сумісництвом (осіб), чисельність працівників, які працюють на умовах неповного робочого часу (дня, тижня) (осіб), фонду оплати праці. Крім того, зазначаються факти зміни розміру фонду оплати праці, його збільшення або зменшення відносно попереднього року. Зазначається кадрова програма емітента, спрямована на забезпечення рівня кваліфікації її працівників операційним потребам емітента Штатних працiвникiв - 2 чол. Позаштатних осiб, якi працюють за сумiсництвом нема.Працiвникiв, якi працюють на умовах неповного робочого часу (дня, тижня) на пiдприємствi нема.ФОП - 109 тис. грн.Кадрова програма направлена на пiдвищення квалiфiкацiї працiвникiв, та забезпечення її вiдповiдностi операцiйним потребам. Рiвень квалiфiкацiї забезпечується через самоосвiту.
Належність емітента до будь-яких об'єднань підприємств, найменування та місцезнаходження об'єднання, зазначаються опис діяльності об'єднання, функції та термін участі емітента у відповідному об'єднанні, позиції емітента в структурі об'єднання Емiтент не належить до будь-яких об"єднань пiдприємств.
Спільна діяльність, яку емітент проводить з іншими організаціями, підприємствами, установами, при цьому вказуються сума вкладів, мета вкладів (отримання прибутку, інші цілі) та отриманий фінансовий результат за звітний рік по кожному виду спільної діяльності У звiтному перiодi емiтент спiльної дiяльностi з органiзацiями, пiдприємствами, установами не проводив.
Будь-які пропозиції щодо реорганізації з боку третіх осіб, що мали місце протягом звітного періоду, умови та результати цих пропозицій Пропозицiй щодо реорганiзацiї з боку третiх осiб протягом звiтного перiоду не надходило.
Опис обраної облікової політики (метод нарахування амортизації, метод оцінки вартості запасів, метод обліку та оцінки вартості фінансових інвестицій тощо) Фанансова звiтнiсть ПрАТ пiдготовлена у вiдповiдностi до МСФЗ та включає:- баланс станом на 31.12.2817 року;- звiт про фiнансовi результати;- звiт про рух грошових коштiв;- звiт про власний капiтал;- примiтки.Фiнансоова звiтнiсть складена у нацiональнiй валютi - гривнi.Основнi засоби вiдображенi в облiку за фактичними витратами на їх придбання, доставку, встановлення, виготовлення.Нарахування амортизацiї основних засобiв проведено у вiдповiдностi з МСФЗ 16.Амортизацiя нараховується прямолiнiйним методом , на строк їх корисного використання з дати придбання об"єкта .Дебiторська заборгованiсть вiдображається за реальною вартiстю, тобто з вирахуванням сумнiвних боргiв.Врахування сумнiвних боргiв здiйснюється в той перiод, коли керiвництво визначило борги, як безнадiйнi.Запаси включають сировину, матерiали.Запаси облiковуються за собiвартiстю.Грошовi кошти включають суму грошей в касi, на розрахункових рахунках.Доход рiд реалiзацiї продукцiї визначається методом нарахування, а також вiд фактично наданих послуг.
Основні види продукції або послуг, що їх виробляє чи надає емітент, за рахунок продажу яких емітент отримав 10 або більше відсотків доходу за звітний рік, у тому числі обсяги виробництва (у натуральному та грошовому виразі), середньореалізаційні ціни, суму виручки, окремо надається інформація про загальну суму експорту, а також частку експорту в загальному обсязі продажів, перспективність виробництва окремих товарів, виконання робіт та надання послуг; залежність від сезонних змін; про основні ринки збуту та основних клієнтів; основні ризики в діяльності емітента, заходи емітента щодо зменшення ризиків, захисту своєї діяльності та розширення виробництва та ринків збуту; про канали збуту й методи продажу, які використовує емітент; про джерела сировини, їх доступність та динаміку цін; інформацію про особливості стану розвитку галузі виробництва, в якій здійснює діяльність емітент, рівень впровадження нових технологій, нових товарів, його становище на ринку; інформацію про конкуренцію в галузі, про особливості продукції (послуг) емітента; перспективні плани розвитку емітента; кількість постачальників за основними видами сировини та матеріалів, що займають більше 10 відсотків у загальному обсязі постачання, у разі якщо емітент здійснює свою діяльність у декількох країнах, необхідно зазначити ті країни, у яких емітентом отримано 10 або більше відсотків від загальної суми доходів за звітний рік; Пiдприємство реалiзує продукцiю тiльки в межах України. В даний час конкуренцiя в сферi виробництва меблiв значно посилилась. Збiльшилась кiлькiсть невеликих пiдприємств, якi виробляють меблi, в зв'язку з чим необхiдно шукати новi ринки збуту, новi форми обслуговування покупцiв, пiдвищувати якiсть меблiв, покращувати дизайн i зовнiшнi атрибути продукцiї, тому пiдприємство змушене здавати в оренду основнi засоби, що не використовуються.
Основні придбання або відчуження активів за останні п'ять років. Якщо підприємство планує будь-які значні інвестиції або придбання, пов'язані з його господарською діяльністю, їх необхідно описати, включаючи суттєві умови придбання або інвестиції, їх вартість і спосіб фінансування За останнi 5 рокiв основних засобiв вибуло - 373,0 тис. грн.
Інформація про основні засоби емітента, включаючи об'єкти оренди та будь-які значні правочини емітента щодо них; виробничі потужності та ступінь використання обладнання; спосіб утримання активів, місцезнаходження основних засобів. Крім того, необхідно описати екологічні питання, що можуть позначитися на використанні активів підприємства, плани капітального будівництва, розширення або удосконалення основних засобів, характер та причини таких планів, суми видатків, в тому числі вже зроблених, опис методу фінансування, прогнозні дати початку та закінчення діяльності та очікуване зростання виробничих потужностей після її завершення Загальна ступiнь зношеностi основних засобiввiд 82% до 99%. За групами:- бiдiвлi i споруди - 82%;- машини i обладнання - 99%;Основнi засоби емiтетна знаходяться в задовiльному станi. Оренда основних засобiв здiйснюється, також в звiтному перiодi не було значних правочинiв емiтента щодо основних засобiв.Спосiб утримання активiв полягає в тому, що активи пiдприємства щорiчно iнвентаризуються, їх вартiсть вiдображається в балансi пiдприємства.Мiсцезнаходження основних засобiв вiдповiдає фактичнiй адресi пiдприємства.
Проблеми, які впливають на діяльність емітента; ступінь залежності від законодавчих або економічних обмежень Основною проблемою є неплатоспроможнiсть населення, низький рiвень доходiв бiльшостi населення. Другою проблемою є високi цiни на енергоносiї, застарiлiсть обладнання. Недосконале податкове законодавство, високi проценти по банкiвським кредитам.
Опис обраної політики щодо фінансування діяльності емітента, достатність робочого капіталу для поточних потреб, можливі шляхи покращення ліквідності за оцінками фахівців емітента Господарська дiяльнiсть здiйснюється за рахунок власних обiгових коштiв.
Вартість укладених, але ще не виконаних договорів (контрактів) на кінець звітного періоду (загальний підсумок) та очікувані прибутки від виконання цих договорів Дiяльнiсть пiдприємства здiйснюється в основному згiдно укладених договорiв на реалiзацiю продукцiї та послуг вiд оренди. З основними постачальниками i покупцями укладенi довгостроковi договори, якi систематично виконуються.
Стратегія подальшої діяльності емітента щонайменше на рік (щодо розширення виробництва, реконструкції, поліпшення фінансового стану, опис істотних факторів, які можуть вплинути на діяльність емітента в майбутньому) Товариство планує прийняти мiри по розширенню можливостей здачi примiщень в оренду та збiльшення доходу вiд цього виду дiяльностi.
Опис політики емітента щодо досліджень та розробок, вказати суму витрат на дослідження та розробку за звітний рік Дослiдження та розробки Товариством не проводилися.
Інша інформацію, яка може бути істотною для оцінки інвестором фінансового стану та результатів діяльності емітента, у тому числі, за наявності, інформація про результати та аналіз господарювання емітента за останні три роки у формі аналітичної довідки в довільній формі У цьому звiтньому роцi iнформацiя невизначалась.