ПрАТ "Ніжинська меблева фабрика"

Код за ЄДРПОУ: 05516240
Телефон: (04631) 4-14-67, 4-25-62, (050) 133-75-00
e-mail: stock@nizhyn-meb.pat.ua; sstrilko@icloud.com
Юридична адреса: вул. Липіврізька, буд. 53, м. Ніжин, Чернігівська обл., 16600
 
Дата розміщення: 30.04.2015

Річний звіт за 2014 рік

Примітки до фінансової звітності, складеної відповідно до міжнародних стандартів фінансової звітності

ПРИМIТКИ ДО ФIНАНСОВОЇ ЗВIТНОСТI
ПУБЛIЧНОГО АКЦIОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА
«Нiжинська меблева фабрика»
за 2014 рiк станом на 31 грудня 2014 року
(в тисячах українських гривень)


1.Iдентифiкацiя та основа пiдготовки фiнансового звiту
Назва товариства: Публiчне акцiонерне товариство «Нiжинська меблева фабрика»
Код ЄДРПОУ: 05516240

Фiнансова звiтнiсть товариства складена станом на 31 грудня 2014 року, звiтним перiодом є 2014 рiк. Фiнансова звiтнiсть є першою попередньою фiнансовою звiтнiсть, яку товариство пiдготувало за Мiжнародними стандартами фiнансової звiтностi (далi – МСФЗ). Датою переходу на МСФЗ є 1 сiчня 2012 року. Порiвняльна iнформацiя за перiоди, що передують 01 сiчня 2012 року, не наводиться у фiнансовiй звiтностi окрiм Балансу.
Ця фiнансова звiтнiсть складена шляхом застосування методу трансформацiї на основi облiкових даних товариства, вiдповiдним чином скоригованих i перекласифiкованих для представлення згiдно з МСФЗ.
Фiнансова звiтнiсть є iндивiдуальною, стосується тiльки дiяльностi ПАТ «Нiжинська меблева фабрика».
Функцiональною валютою ведення бухгалтерського облiку є гривня (надалi – грн»). Фiнансова звiтнiсть представлена в тисячах українських гривень (далi – тис. грн.), якщо не зазначено iнше.
Обмежень щодо володiння активами немає.
Участi у спiльних пiдприємствах товариство не бере.
Виявлених помилок минулих рокiв та пов’язаних з ними коригувань не було.
Переоцiнки статей фiнансових звiтiв не було.
Рiвень округлення - 0,5 тисяч гривень.
2. Плани щодо безперервної дiяльностi.
Товариство складає фiнансову звiтнiсть на основi безперервностi. Управлiнський персонал не має намiрiв лiквiдувати товариство чи припинити дiяльнiсть. Управлiнському персоналу не вiдомо про суттєвi невизначеностi, пов'язанi з подiями чи умовами, якi можуть спричинити значний сумнiв щодо здатностi товариства продовжувати дiяльнiсть на безперервнiй основi.

3. Основнi припущення, що стосуються майбутнього та основнi джерела невизначеностi оцiнки на кiнець звiтного перiоду, якi становлять значний ризик спричинити суттєве коригування балансової вартостi активiв та зобов’язань в наступному фiнансовому роцi.
При пiдготовцi фiнансової звiтностi товариство здiйснює попереднi оцiнки впливу невизначених майбутнiх подiй на окремi активи та зобов’язання. Такi попереднi оцiнки базуються на iнформацiї, яка наявна у товариства на дату фiнансової звiтностi, тому фактичнi результати у майбутньому можуть вiдрiзнятися вiд таких оцiнок. На дату складання фiнансової звiтностi товариство не виявило можливого суттєвого впливу майбутнiх подiй на оцiнку активiв та зобов’язань.

4. Суттєвi положення облiкової полiтики.
4.1 Основнi засоби
Для облiку та складання звiтностi основнi засоби подiляються на наступнi класи (групи
• будiвлi, споруди i передавальнi пристрої;
• машини та обладнання (у т.ч. обчислювальна технiка);
• iнструменти, прилади, iнвентар.

Критерiї визнання: iснує ймовiрнiсть того, що майбутнi економiчнi вигоди, пов’язанi з об’єктом, надiйдуть в компанiю, i собiвартiсть об’єкта може бути достовiрно оцiнена.
Методи оцiнки основних засобiв.
Первiсна оцiнка об’єктiв всiх груп основних засобiв здiйснюється за собiвартiстю, що включає цiну придбання (у т.ч. iмпортнi мита, податки, якi не вiдшкодовуються); будь-якi витрати, якi безпосередньо пов’язанi з доставкою активу до мiсця розташування та приведення його в стан, необхiдний для експлуатацiї; попередньо оцiненi витрати на демонтаж, перемiщення об’єкта та вiдновлення територiї, зобов’язання за якими компанiя на себе бере.
Подальша оцiнка основних засобiв здiйснюється за собiвартiстю мiнус будь-яка накопичена амортизацiя та будь-якi накопиченi збитки вiд зменшення корисностi.
Амортизацiя за всiма групами основних засобiв нараховується iз застосуванням прямолiнiйного методу. Термiн корисного використання та метод амортизацiї переглядаються один раз на рiк.

4.2. Дебiторська заборгованiсть.
Дебiторська заборгованiсть є непохiдним фiнансовим активом та визнається тiльки коли компанiя стає стороною контрактних положень. Первiсна оцiнка дебiторської заборгованостi здiйснюється за справедливою вартiстю плюс витрати на операцiю, якi прямо вiдносяться до цього фiнансового активу. Справедливою вартiстю дебiторської заборгованостi є справедлива вартiсть наданої (отриманої) компенсацiї. Подальша оцiнка здiйснюється за амортизованою собiвартiстю, з урахуванням збиткiв вiд зменшення корисностi.
Станом на кожну звiтну дату товариство оцiнює, чи iснують об’єктивнi свiдчення того, що кориснiсть дебiторської заборгованостi зменшилася.

4.3. Запаси.
Запаси при первiсному визнаннi облiковуються за собiвартiстю придбання. Собiвартiсть запасiв включає всi витрати на придбання, витрати на переробку та iншi витрати, понесенi пiд час доставки запасiв до їх теперiшнього мiсцезнаходження та приведення їх у теперiшнiй стан. В Балансi (Звiтi про фiнансовий стан) запаси вiдображаються за найменшою iз двох величин: первiсною вартiстю або вартiстю реалiзацiї. Собiвартiсть одиниць запасiв визначається шляхом використання конкретної iдентифiкацiї їх iндивiдуальної собiвартостi.

4.4. Грошовi кошти та їх еквiваленти.
Кошти на депозитних рахунках з термiном погашення бiльше 6 мiсяцiв вiдображаються в звiтностi як поточнi фiнансовi iнвестицiї, з термiном погашення бiльше 1 року як iншi довгостроковi фiнансовi iнвестицiї.

4.5. Необоротнi активи, утримуванi для продажу, та групи вибуття.
Необоротнi активи, утримуванi для продажу та групи вибуття визнаються в тому випадку, коли товариство не використовує їх в господарськiй дiяльностi, керiвництво має твердi намiри їх продати протягом одного року з дати класифiкацiї, ймовiрнiсть продажу висока, актив чи група можуть бути негайно проданi в поточному станi. Необоротнi активи, утримуванi для продажу та групи вибуття оцiнюються по найменшiй з двох величин – балансовiй вартостi чи справедливiй вартостi за виключенням затрат на продаж.
Доходи та витрати вiд припиненої дiяльностi облiковуються окремо вiд доходiв та витрат вiд дiяльностi, що продовжується. Результат, за виключенням податкiв, вiдображається в звiтi про сукупнi доходи та витрати.
Основнi засоби та нематерiальнi активи, якi класифiкуються як необоротнi активи, утримуванi для продажу, не амортизуються.

4.6. Визнання доходу та витрат.
Виручка визнається в тому випадку, якщо отримання економiчних вигод оцiнюється як ймовiрне, i якщо виручка може бути надiйно оцiнена, незалежно вiд дати здiйснення платежу. Виручка оцiнюється за справедливою вартiстю отриманої, або що належить до отримання винагороди з врахуванням визначених в договорi умов платежу за виключенням податкiв. Виручка вiд продажу товарiв признається в момент передачi ризикiв та вигод вiд володiння товаром покупцевi. Виручка вiд надання послуг визнається в момент завершеностi робiт.
Товариство капiталiзує витрати по позиках, що понесенi у зв’язку з придбанням, будiвництвом чи виробництвом активу, який обов’язково потребує довготривалого перiоду для його пiдготовки до використання або продажу починаючи з 01.01.2012 року.




4.7. Пенсiї та iншi винагороди працiвникам по закiнченню трудової дiяльностi.
Згiдно iз вимогами законодавства України державна пенсiйна система передбачає розрахунок поточних виплат роботодавцем як вiдповiдний процент вiд поточної загальної суми виплат працiвникам. Такi витрати вiдображаються у перiодi, в якому зароблена вiдповiдна заробiтна плата. Пiсля виходу працiвникiв на пенсiю усi виплати працiвникам здiйснюються iз фонду соцiального захисту. Товариство не має жодних пенсiйних зобов’язань щодо нарахування пенсiй, окрiм вищенаведених внескiв у державну пенсiйну систему України, якi потребують нарахування. Окрiм того, товариство не має жодних iнших зобов’язань за виплатами пiсля звiльнення працiвникiв або iнших iстотних виплат, якi потребують нарахування.


4.8. Податок на прибуток
Витрати з податку на прибуток компанiї формуються як сума поточних податкових витрат, розрахованих на базi оподатковуваного прибутку за правилами податкового законодавства, та вiдстрочених податкових витрат (доходiв). Протягом року нарахованi платежi з податку на прибуток в сумi 3,0 тис.грн. Вiдстроченi податковi витрати (доходи) виникають внаслiдок визнання в прибутку чи збитку вiдстрочених податкових активiв та/або вiдстрочених податкових зобов’язань.


4.9. Податок на додану вартiсть.
Дохiд, витрати та активи визнаються за виключенням податку на додану вартiсть, крiм випадкiв, коли ПДВ, виник при покупцi активiв або понесення витрат, який не вiдшкодовується з бюджету. В такому випадку ПДВ включається до вартостi активу або витрат.
Дебiторська та кредиторська заборгованостi вiдображаються з врахуванням ПДВ. Протягом 2014 року Товариством нарахована сума ПДВ 36,0 тис.грн.


4.10. Важливi оцiнки, професiйнi судження i припущення в застосуваннi облiкової полiтики.
Пiдготовка фiнансової звiтностi вимагає вiд керiвництва компанiї формування суджень, оцiнок та припущень, якi впливають на застосування принципiв облiкової полiтики, на суми активiв та зобов’язань, доходiв та витрат, вiдображених у звiтностi, та на розкриття iнформацiї щодо потенцiйних активiв та зобов’язань. Фактичнi результати можуть вiдрiзнятися вiд цих оцiнок. Оцiнки та припущення, на яких вони ґрунтуються, регулярно переглядаються. Результати перегляду облiкових оцiнок визнаються у перiодi, в якому вони переглядаються, а також у всiх наступних перiодах, на якi впливають такi оцiнки. Облiкова полiтика затверджена наказом № 1 вiд 02.01.2014 року.

4.11. Взаємозалiк статей активiв та зобов’язань.
Фiнансовi активи та фiнансовi зобов’язання згортаються, а в балансi вiдображається сальдовий залишок, тiльки якщо товариство має юридичне право здiйснити залiк визнаних у балансi сум i має намiр або зробити взаємозалiк, або реалiзувати актив та виконати зобов’язання одночасно. При облiку передачi фiнансового активу, який не веде до припинення визнання такого активу, товариство не згортає переданий актив та пов’язане з ним зобов’язання. Станом на 31.12.2014р. товариство не здiйснювало взаємозалiкiв активiв i зобов’язань балансу.

4.12. Виправлення помилок i змiни у фiнансових звiтах.
Помилки у фiнансових звiтах не допускалися, змiни у фiнансовi звiти, що пов’язанi з виправленням помилок, не вносилися.
Протягом 2014 року змiни до облiкової полiтики не вносилися.
Змiн в облiкових оцiнках, якi мають суттєвий вплив на фiнансову звiтнiсть 2014 року або суттєво будуть впливати на майбутнi перiоди, не було.


5. Перехiд на новi та переглянутi стандарти.
Змiни до стандартiв, що набули чинностi та застосовуються до фiнансової звiтностi за 2014 рiк.
Змiни до МСБО «Подання фiнансових звiтiв» змiнюють порядок вiдображення статей iншого сукупного доходу в звiтi про сукупний дохiд. Застосовуються для рiчних перiодiв, що починаються з 1 липня 2012 року та пiзнiше. У вiдповiдностi до змiн, компанiї зобов’язанi розподiляти статтi, якi представленi у складi iншого сукупного доходу, на двi категорiї, виходячи з того, чи можуть цi статтi бути перенесенi до складу прибуткiв i збиткiв в майбутньому. Тi статтi, якi не можуть бути перенесенi (наприклад, доходи вiд переоцiнки основних засобiв) повиннi вiдображатися окремо вiд статей, якi в майбутньому можуть бути перенесенi до складу прибуткiв i збиткiв. Компанiї, якi приймуть рiшення подавати статтi iншого сукупного доходу до оподаткування, повиннi будуть окремо вiдображати суму податку за двома категорiями.
Змiнами до МСБО 12 «Податки на прибуток» введено виняток в дiючий порядок оцiнки вiдстрочених податкових активiв або зобов’язань, що виникають у вiдношеннi до iнвестицiйної нерухомостi, яка вiдображається за справедливою вартiстю. Застосовуються для рiчних перiодiв, що починаються з 1 сiчня 2012 року та пiзнiше. МСБО 12 доповнено додаткове виключення, а саме, спростовне допущення про те, що вартiсть iнвестицiйної нерухомостi, яка вiдображається за справедливою вартiстю, буде вiдшкодована виключно шляхом продажу. Товариство складало попередню звiтнiсть за МСФЗ шляхом трансформування за результатами роботи 2012 року. За результатами 2013 року Товариство склало першу фiнансову звiтнiсть за МСФЗ.
Змiни до стандартiв, що були випущенi та набудуть чинностi з 1 сiчня 2013 року i пiзнiше.
Було переглянуто МСБО 19 «Виплати працiвникам» шляхом внесення значних змiн в порядок визнання та оцiнки витрат за пенсiйними планами з визначеною виплатою при звiльненнi. Також були змiненi вимоги до розкриття iнформацiї про всi види винагород працiвникам. Переглянутий стандарт набирає чинностi з 1 сiчня 2013 року.
Змiни до МСБО 19 «Виплати працiвникам», на сьогоднiшнiй час, не є актуальними для Товариства.
Змiни до МСФЗ 1 «Перше застосування Мiжнародних стандартiв фiнансової звiтностi», звiльняють вiд ретроспективного застосування МСФЗ державних позик. Набирають чинностi з 1 сiчня 2013 року. Змiни до МСФЗ 1 «Перше застосування Мiжнародних стандартiв фiнансової звiтностi» не є актуальними для Товариства.
При пiдготовцi фiнансової звiтностi за рiк, що закiнчився 31 грудня 2014 року, Товариство не застосовувало змiни до МСБО 32 та до МСФЗ 7.

Новi стандарти, що були випущенi та набудуть чинностi з 1 сiчня 2013 року i пiзнiше.
МСФЗ 9 встановлює, що до фiнансових зобов'язань, до яких застосовується можливiсть оцiнки за справедливою вартiстю, сума змiни справедливої вартостi зобов’язання, що зумовлена змiнами кредитного ризику, повинна подаватися у складi iншого сукупного доходу (якщо тiльки таке подання не призведе до виникнення або збiльшення облiкової невiдповiдностi у складi прибутку чи збитку). Залишкова частина змiни справедливої вартостi у всiх випадках надається у складi прибутку або збитку.
Товариство не застосовувало достроково МСФЗ 9 «Фiнансовi iнструменти».
6. Перше застосування МСФЗ.

Ця фiнансова звiтнiсть є наступною фiнансовою звiтнiсть, яку Товариство пiдготувало у вiдповiдностi до Мiжнародних стандартiв фiнансової звiтностi (МСФЗ). Датою переходу на МСФЗ є 1 сiчня 2012 року. За попереднi звiтнi перiоди, що закiнчилися 31 грудня 2011 року, компанiя складала свою фiнансову звiтнiсть у вiдповiдностi до Положень (стандартiв) бухгалтерського облiку (далi – П(с)БО).
Товариство пiдготувало цю фiнансову звiтнiсть за рiк, що закiнчився 31 грудня 2014 року, у вiдповiдностi до МСФЗ, якi застосовуються у вiдношеннi до звiтних перiодiв станом на 31 грудня 2014 року (цi стандарти застосовуються достроково).
У фiнансовiй звiтностi за 2014 рiк не наводиться порiвняльна iнформацiя за 2013 рiк, крiм статей Балансу (Звiту про фiнансовий стан) станом на 31 грудня 2014 року (01 сiчня 2014 року).
Оцiночнi значення на 01 сiчня 2014 року та 31 грудня 2014 року вiдповiдають оцiночним значенням на цi ж дати, прийнятим згiдно з П(с)БО, пiсля трансформацiйних коригувань з врахуванням вiдмiнностей в облiкових полiтиках.

6.1. Товариство застосувало наступнi добровiльнi виключення, передбаченi МСФЗ 1 «Перше застосування мiжнародних стандартiв фiнансової звiтностi»:
- Товариство встановило доцiльну собiвартiсть основних засобiв за попереднiми П(С)БО шляхом оцiнки їх за справедливою вартiстю внаслiдок оцiнки станом 01.04.2011 р.


6.2. Узгодження власного капiталу станом на 01.01.2014 року.

Актив Примiтка П(с)БО Коригування
МСФЗ
Дт Кт
I. Необоротнi активи
Нематерiальнi активи:
залишкова вартiсть -
первiсна вартiсть -
накопичена амортизацiя - -
Незавершенi капiтальнi iнвестицiї 29 - 29
Основнi засоби:
залишкова вартiсть 951 - 951
первiсна вартiсть
3176
3176
накопичена амортизацiя (2225) - (2225)
Довгостроковi бiологiчнi активи:
справедлива (залишкова) вартiсть - - - -
первiсна вартiсть - - - -
накопичена амортизацiя - - - -
Довгостроковi фiнансовi iнвестицiї: - - - -
якi облiковуються за методом участi в капiталi iнших пiдприємств 50 - - 50
iншi фiнансовi iнвестицiї - - - -
Довгострокова дебiторська заборгованiсть - - - -
Справедлива (залишкова) вартiсть iнвестицiйної нерухомостi - - - -
первiсна вартiсть iнвестицiйної нерухомостi - - - -
знос iнвестицiйної нерухомостi - - - -
Вiдстроченi податковi активи - - - -
Гудвiл - - - -
Iншi необоротнi активи - - - -
Усього за роздiлом I 1030 1030
II. Оборотнi активи
Виробничi запаси - - - -
Поточнi бiологiчнi активи - - - -
Незавершене виробництво - - - -
Готова продукцiя 7 - - 7
Товари - - - -
Векселi одержанi - - - -
Дебiторська заборгованiсть за товари, роботи, послуги:
чиста реалiзацiйна вартiсть 2 - - 2
первiсна вартiсть 2 - - 2
резерв сумнiвних боргiв - - - -
Дебiторська заборгованiсть за розрахунками з:
з бюджетом -
за виданими авансами

14



14
з нарахованих доходiв - - - -
iз внутрiшнiх розрахункiв - - - -
Iнша поточна дебiторська заборгованiсть

Поточнi фiнансовi iнвестицiї - - - -
Грошовi кошти та їх еквiваленти:
в нацiональнiй валютi 7 - - 7
у тому числi в касi - - - -
в iноземнiй валютi - - - -
Iншi оборотнi активи 2 - 2
Усього за роздiлом II 32 32
III. Витрати майбутнiх перiодiв - -
IV. Необоротнi активи та групи вибуття - - - -
Баланс 1062 1062
I. Власний капiтал
Статутний капiтал 466 - - 466
Пайовий капiтал - - - -
Додатковий вкладений капiтал 3 - - - -
Iнший додатковий капiтал






Резервний капiтал - -
Нерозподiлений прибуток (непокритий збиток) Розкрито в примiтках до Звiту про фiнансовий стан -209 -209
Неоплачений капiтал - - - -
Вилучений капiтал - - - -
Усього за роздiлом I 257 257
II. Забезпечення таких витрат i платежiв
Забезпечення виплат персоналу - - - -
Iншi забезпечення - - - -
Сума страхових резервiв - - - -
Сума часток перестраховикiв у страхових резервах - - - -
Залишок сформованого призового фонду, що пiдлягає виплатi переможцям лотереї - - - -
Залишок сформованого резерву на виплату джек-поту, не забезпеченого сплатою участi у лотереї - - - -
Цiльове фiнансування - - - -
Усього за роздiлом II - - - -
III. Довгостроковi зобов'язання
Довгостроковi кредити банкiв - - - -
Iншi довгостроковi фiнансовi зобов'язання - - - -
Вiдстроченi податковi зобов'язання
Iншi довгостроковi зобов'язання - - - -
Усього за роздiлом III - -
IV. Поточнi зобов'язання
Короткостроковi кредити банкiв - - - -
Поточна заборгованiсть за довгостроковими зобов'язаннями - - - -
Векселi виданi - - - -
Кредиторська заборгованiсть за товари, роботи, послуги: 695 - - 695
Поточнi зобов'язання за розрахунками:
з одержаних авансiв - -
з бюджетом 11 - 11
з позабюджетних платежiв - - - -
зi страхування - - - -
з оплати працi 1 - - 1
з учасниками - - - -
iз внутрiшнiх розрахункiв - - - -
Зобов'язання, пов'язанi з необоротними активами та групами вибуття, утримуваними для продажу - - - -
Iншi поточнi зобов'язання 98 - 98
Усього за роздiлом IV 805 - 805
V. Доходи майбутнiх перiодiв - - - -
Баланс 1062 - - 1062

Опис коригувань станом на 01.01.2014 року. Коригувань немає.

6.3. Узгодження власного капiталу станом на 31.12.2014 року.

Актив Примiтка П(с)БО Коригування
МСФЗ
Дт Кт
I. Необоротнi активи
Нематерiальнi активи:
залишкова вартiсть -
первiсна вартiсть -
накопичена амортизацiя - -
Незавершенi капiтальнi iнвестицiї - -
Основнi засоби:
залишкова вартiсть 855 - - 855
первiсна вартiсть
3176
- - 3176
накопичена амортизацiя (2321) - - (2321)
Довгостроковi бiологiчнi активи:
справедлива (залишкова) вартiсть - - - -
первiсна вартiсть - - - -
накопичена амортизацiя - - - -
Довгостроковi фiнансовi iнвестицiї: - - - -
якi облiковуються за методом участi в капiталi iнших пiдприємств 50 - - 50
iншi фiнансовi iнвестицiї - - - -
Довгострокова дебiторська заборгованiсть - - - -
Справедлива (залишкова) вартiсть iнвестицiйної нерухомостi - - - -
первiсна вартiсть iнвестицiйної нерухомостi - - - -
знос iнвестицiйної нерухомостi - - - -
Вiдстроченi податковi активи - - - -
Гудвiл - - - -
Iншi необоротнi активи - - - -
Усього за роздiлом I 905 - - 905
II. Оборотнi активи
Виробничi запаси - - - -
Поточнi бiологiчнi активи - - - -
Незавершене виробництво - - - -
Готова продукцiя - - - -
Товари - - - -
Векселi одержанi - - - -
Дебiторська заборгованiсть за товари, роботи, послуги:
чиста реалiзацiйна вартiсть 8 - - 8
первiсна вартiсть 8 - - 8
резерв сумнiвних боргiв - - - -
Дебiторська заборгованiсть за розрахунками з:
з бюджетом -
за виданими авансами

31



31
з нарахованих доходiв - - - -
iз внутрiшнiх розрахункiв - - - -
Iнша поточна дебiторська заборгованiсть
- -
Поточнi фiнансовi iнвестицiї - - - -
Грошовi кошти та їх еквiваленти: 21 21
в нацiональнiй валютi - -
у тому числi в касi - - - -
в iноземнiй валютi - - - -
Iншi оборотнi активи - - -
Усього за роздiлом II 60 60
III. Витрати майбутнiх перiодiв - -
IV. Необоротнi активи та групи вибуття - - - -
Баланс 965 965
I. Власний капiтал
Статутний капiтал 466 - - 466
Пайовий капiтал - - - -
Додатковий вкладений капiтал 3 - - - -
Iнший додатковий капiтал






Резервний капiтал - -
Нерозподiлений прибуток (непокритий збиток) Розкрито в примiтках до Звiту про фiнансовий стан -296 -296
Неоплачений капiтал - - - -
Вилучений капiтал - - - -
Усього за роздiлом I 170 - - 170
II. Забезпечення таких витрат i платежiв
Забезпечення виплат персоналу - - - -
Iншi забезпечення - - - -
Сума страхових резервiв - - - -
Сума часток перестраховикiв у страхових резервах - - - -
Залишок сформованого призового фонду, що пiдлягає виплатi переможцям лотереї - - - -
Залишок сформованого резерву на виплату джек-поту, не забезпеченого сплатою участi у лотереї - - - -
Цiльове фiнансування - - - -
Усього за роздiлом II - - - -
III. Довгостроковi зобов'язання
Довгостроковi кредити банкiв - - - -
Iншi довгостроковi фiнансовi зобов'язання - - - -
Вiдстроченi податковi зобов'язання
Iншi довгостроковi зобов'язання - - - -
Усього за роздiлом III - -
IV. Поточнi зобов'язання
Короткостроковi кредити банкiв - - - -
Поточна заборгованiсть за довгостроковими зобов'язаннями - - - -
Векселi виданi - - - -
Кредиторська заборгованiсть за товари, роботи, послуги: 683 - 683
Поточнi зобов'язання за розрахунками:
з одержаних авансiв - -
з бюджетом 11 - 11
з позабюджетних платежiв - - - -
зi страхування - - - -
з оплати працi 1 - - 1
з учасниками - - - -
iз внутрiшнiх розрахункiв - - - -
Зобов'язання, пов'язанi з необоротними активами та групами вибуття, утримуваними для продажу - - - -
Iншi поточнi зобов'язання 100 - 100
Усього за роздiлом IV 795 - 795
V. Доходи майбутнiх перiодiв - - - -
Баланс 965 - - 965

Опис коригувань станом на 31.12.2014 року. Коригувань немає.

6.4. Узгодження загального сукупного доходу за 2014 рiк.
6.5.1 Узгодження фiнансових результатiв за 2014 рiк.

Стаття Примiтка П(с)БО Коригування МСФЗ
1 2 3 4 5
Чистий дохiд (виручка) вiд реалiзацiї (товарiв, робiт, послуг) 359 - 359
Собiвартiсть реалiзованої продукцiї (товарiв, робiт, послуг) (135) (135)
Валовий: прибуток 224 - 224
Збиток - - -
Iншi операцiйнi доходи
у т.ч. дохiд вiд первiсного визнання бiологiчних активiв i сiльськогосподарської продукцiї, одержаних унаслiдок сiлькогосподарської дiяльностi - - -
Адмiнiстративнi витрати (277) (277)
Витрати на збут -
Iншi операцiйнi витрати (2) (2)
у т.ч. витрати вiд первiсного визнання бiологiчних активiв i сiльськогосподарської продукцiї, одержаних унаслiдок сiлькогосподарської дiяльностi - - -
Фiнансовi результати вiд операцiйної дiяльностi: прибуток
Збиток (55) - (55)
Дохiд вiд участi в капiталi - - -
Iншi фiнансовi доходи - - -
Iншi доходи
Фiнансовi витрати - - -
Втрати вiд участi в капiталi - - -
Iншi витрати
Прибуток (збиток) вiд впливу iнфляцiї на монетарнi статтi - - -
Фiнансовi результати вiд звичайної дiяльностi до оподаткування: прибуток -
Збиток (55) - (55)
у т.ч. прибуток вiд припиненої дiяльностi та/або вiд переоцiнки необоротних активiв та групи вибуття унаслiдок припинення дiяльностi - - -
у т.ч. збиток вiд припиненої дiяльностi та/або вiд переоцiнки необоротних активiв та групи вибуття унаслiдок припинення дiяльностi - - -
Податок на прибуток вiд звичайної дiяльностi 3 3
Дохiд з податку на прибуток вiд звичайної дiяльностi - -
Фiнансовi результати вiд звичайної дiяльностi: прибуток -
Збиток (58) - (58)
Надзвичайнi: доходи - - -

Опис коригувань станом на 31.12.2014р. немає.


Примiтка до рядкiв 030-032 Балансу «Основнi засоби».
Основнi засоби компанiї представленi в фiнансовiй звiтностi наступним чином:

Земля Будинки, споруди та передавальнi пристрої Машини та обладнання Транспортнi засоби Iнструменти, прилади, iнвентар Iншi основнi засоби Всього
Первiсна вартiсть станом на початок звiтного року - 3093 65 - 18 - 3176
Придбано основних засобiв - - - - - - -
Вибуло - - - - - - -
Первiсна вартiсть станом на кiнець звiтного перiоду 3093 65 - 18 - 3176
Накопичена амортизацiя станом на початок звiтного року - 2148 60 - 17 - 2225
Амортизацiйнi нарахування за звiтний перiод - 94 3 - 97
Вибуло - - - - - - -
Амортизацiя станом на кiнець звiтного перiоду - 2242 62 - 17 - 2321
Балансова вартiсть станом на кiнець звiтного перiоду 851 3 - 1 - 855

Станом на 01 сiчня 2014 року та 31 грудня 2014 року у товариства:
- вiдсутнi обмеження на право власностi, а також основнi засоби переданi в заставу для забезпечення зобов’язань;
- основних засобiв, що тимчасово не використовуються (консервацiя) товариство станом на 31 грудня 2014 року немає;
- вiдсутнi компенсацiї третiх сторiн за об’єкти основних засобiв, кориснiсть яких зменшилася, або якi були втраченi чи переданi;
- вiдсутнi основнi засоби, отриманi за договорами фiнансової оренди.
Протягом 2014 року товариство не отримувало основнi засоби в результатi об'єднання пiдприємств.
Протягом 2014 року основнi засоби не переоцiнювалися. Втрати вiд зменшення корисностi та вигоди вiд вiдновлення корисностi основних засобiв не визнавалися. Iнших змiн первiсної вартостi та суми зносу основних засобiв не було.
Протягом 2014 року товариство не отримувало основнi засоби за рахунок цiльового фiнансування.
Станом на 31 грудня 2014 року товариство не отримувало основних засобiв у фiнансову оренду.
Амортизацiя основних засобiв нараховується iз застосуванням прямолiнiйного методу.
Строки корисного використання встановлюються для кожного об’єкта основних засобiв окремо.
Станом на 31 грудня 2014 року обладнання виведеного на консервацiю не було.

Примiтка до рядкiв 055-057 Балансу «Iнвестицiйна нерухомiсть».

У товариства вiдсутня iнвестицiйна нерухомiсть як станом на 31.12.2014 року так i станом на 01.01.2014 року.
Примiтка до рядкiв Балансу 045 «Iншi довгостроковi фiнансовi iнвестицiї», 220 «Поточнi фiнансовi iнвестицiї»
Станом на 31 грудня 2014 року товариство має фiнансових iнвестицiї, що включенi до статей балансу «Довгостроковi фiнансовi iнвестицiї» в сумi 50 тис. грн.
Iнвестицiй в асоцiйованi, дочiрнi та спiльнi пiдприємства компанiя не має.
Фiнансовi iнвестицiї, доступнi для продажу, представленi акцiями пiдприємств, якi не мають котирувань на активному ринку в сумi 466 тис. грн. i вiдображенi в Балансi за собiвартiстю.
Збитки вiд зменшення корисностi фiнансових iнвестицiй, доступних для продажу, компанiєю не визнавались.

Пояснювальна примiтка до рядка Балансу 100 «Виробничi запаси», 120 «Незавершене виробництво», 130 «Готова продукцiя», 140 «Товари».

Виробничi запаси Матерiали Товари Незавершене
виробництво Готова продукцiя Всього
Залишок на 01.01.2014 року - - - 7 7
Списання у зв’язку з припиненням визнання згiдно МСФЗ - - - - -
Надiйшло запасiв за 2012 рiк - - - - - -
Собiвартiсть використаних запасiв - - - - - -
Собiвартiсть реалiзованих запасiв - - - - 7 7
Резерв знецiнення запасiв станом на 31.12.2012 року - - - - - -
Залишок на 31.12.2014 року - - - - - -

Запаси вiдображенi за первiсною вартiстю.
Запасiв, переданих у переробку, на комiсiю та в заставу немає.

Примiтка до рядкiв Балансу 160-162 «Дебiторська заборгованiсть за товари, роботи, послуги», 170-210 «Iнша поточна дебiторська заборгованiсть».

Найменування показника структури поточної дебiторської заборгованостi Станом на 01.01.2014 р. Станом на 31.12.2014 р.
Дебiторська заборгованiсть за товари, роботи, послуги 2 8
Резерв пiд знецiнення - -
Балансова вартiсть дебiторської заборгованостi за товари, роботи, послуги 2 8
Заборгованiсть за розрахунками з бюджетом - -
Заборгованiсть за виданими авансами 14 31
Заборгованiсть за розрахунками з Фондом соцiального страхування з тимчасової втрати працездатностi - -
Заборгованiсть за розрахунками з iншими дебiторами - -
Балансова вартiсть iншої поточної заборгованостi 2 -
в т.ч. заборгованiсть зв’язаних сторiн - -

Згiдно з облiковою полiтикою компанiї, резерв пiд знецiнення дебiторської заборгованостi визначається розрахунковим методом на пiдставi iсторичних даних щодо дебiторської заборгованостi. Протягом 2014 року резерв пiд знецiнення не створювався.

Примiтка до рядка Балансу 230, 231, 240 «Грошi та їх еквiваленти» та Звiту про рух грошових коштiв.
Склад грошових коштiв та їх еквiвалентiв товариство представило наступним чином:

Найменування показника структури грошових коштiв Станом на 01.01.2014 р. Станом на 31.12.2014 р.
Каса - -
Поточнi рахунки в банках 7 21
Iншi рахунки в банках - -
Всього 7 21



Сальдо грошових коштiв, якi є в наявностi та якi недоступнi для використання товариством, вiдсутнє станом на 31.12.2014 року.
Товариство не придбавало не продавало майновi комплекси протягом 2014 року.




Примiтка до рядкiв 1400-1495 «Власний капiтал»
Власний капiтал товариства має наступну структуру:

Найменування показника структури капiталу Станом на 01.01.2014 р.
Станом на 31.12.2014 р.
Призначення та умови використання.
Зареєстрований акцiонерний капiтал 466 466 Вiдображено розмiр зареєстрованого акцiонерного капiталу згiдно законодавства України та Статуту товариства
Нерозподiлений прибуток (209) (296) Прибуток (збиток) товариства утворюється з надходжень вiд господарської дiяльностi пiсля покриття матерiальних та прирiвняних до них витрат i витрат на оплату працi. Чистий прибуток залишається у повному розпорядженнi товариства. Порядок розподiлу прибутку визначається загальними зборами акцiонерiв.
Всього 257 170 х


Товариство розкриває наступну iнформацiю про акцiонерний капiтал.
Статутний капiтал та емiсiйнi рiзницi (емiсiйний дохiд).

Рядок Найменування статтi Кiлькiсть акцiй в обiгу
(тис. шт.) Простi акцiї Емiсiйний дохiд Привiлейованi акцiї Власнi акцiї (паї), що викупленi в акцiонерiв (учасникiв) Усього
1 Залишок на початок попереднього перiоду (шт.) 1864600 1864600 - - - 1864600
2 Випуск нових акцiй (паїв) - - - - - -
3 Власнi акцiї (паї), що викупленi в акцiонерiв (учасникiв) - - - - - -
4 Продаж ранiше викуплених власних акцiй (паїв) - - - - - -
5 Анульованi ранiше викупленi власнi акцiї - - - - - -
6 Залишок на кiнець звiтного перiоду (шт.) 1864600 1864600 - - - 1864600



Публiчне акцiонерне товариство «Нiжинська меблева фабрика» утворене шляхом змiни найменування Вiдкритого акцiонерного товариства «Нiжинська меблева фабрика», заснованого вiдповiдно до вимог законодавства України. Вiдкрите акцiонерне товариство «Нiжинська меблева фабрика» було засноване вiдповiдно до наказу Представництва Фонду державного майна України в мiстi Нiжинi i нiжинському районi (наказ № 296 вiд 06 червня 1995 року) шляхом перетворення державного пiдприємства «Нiжинська меблева фабрика» у вiдкрите акцiонерне товариство «Нiжинська меблева фабрика» вiдповiдно до Постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 07 грудня 1992 року № 686 «Про затвердження порядку перетворення в процесi приватизацiї державних пiдприємств у вiдкритi акцiонернi товариства».
Станом на 31 грудня 2014 року в товариствi:
- вiдсутнi права, привiлеї та обмеження, якi супроводжують цей клас, включаючи обмеження з виплати дивiдендiв i повернення капiталу;
- вiдсутнi акцiї, зареєстрованi для випуску на умовах опцiонiв i контрактiв з продажу;
- дивiденди протягом 2014 року не нараховувались i не виплачувались.

Власнi акцiї товариства, викупленi в акцiонерiв.
Протягом звiтного перiоду загальними зборами акцiонерiв товариства рiшення про викуп власних акцiй не приймалось та акцiї не викуповувались. Станом на 31 грудня 2014 року товариство не мало власних викуплених акцiй.

Примiтка до рядкiв Звiту про фiнансовi результати 010, 035, 060, 110, 120.

Група доходiв 2014 рiк
Всього у т.ч. за бартерними контрактами
Дохiд вiд реалiзацiї продукцiї (товарiв) - -
Дохiд вiд надання послуг 359 -
Дохiд вiд отриманих вiдсоткiв - -
Дохiд вiд роялтi - -
Дохiд вiд дивiдендiв - -
Iншi операцiйнi доходи -
дохiд вiд реалiзацiї iноземної валюти - -
дохiд вiд реалiзацiї iнших оборотних активiв -
дохiд вiд операцiйної оренди активiв -
дохiд вiд операцiйної курсової рiзницi - -
iншi операцiйнi доходи -
Фiнансовi доходи - -
Iншi доходи -



Примiтка до рядка Звiту про фiнансовi результати 070 «Адмiнiстративнi витрати».

Найменування статтi Звiтний перiод
Витрати на утримання персоналу 48
Амортизацiя основних засобiв 97
Амортизацiя програмного забезпечення та iнших нематерiальних активiв -
Витрати на утримання основних засобiв та нематерiальних активiв, телекомунiкацiйнi та iншi експлуатацiйнi послуги 5
Витрати на оперативний лiзинг (оренду) 102
Професiйнi послуги (аудиторськi, юридичнi …) 8
Витрати iз страхування 17
Iншi
Усього адмiнiстративних витрат 277




Примiтка «Розкриття iнформацiї щодо зв’язаних сторiн».
У вiдповiдностi до вимог МСФЗ 24 «Розкриття iнформацiї про зв'язанi сторони» компанiя розкриває iнформацiю щодо операцiй i сальдо заборгованостi мiж компанiєю та зв'язаними сторонами. До зв'язаних сторiн компанiя вiдносить:
- юридичних осiб, якi контролюють компанiю (наприклад, материнська компанiя);
- юридичних та фiзичних осiб, якi мають таку частку в компанiї, яка надає їм змогу суттєво впливати на дiяльнiсть компанiї (вважається, що часткою в компанiї, яка дає змогу суттєво впливати на дiяльнiсть компанiї, є частка в розмiрi, що перевищує 50% статутного капiталу компанiї);
- юридичних осiб, якi є дочiрнiми або асоцiйованими пiдприємствами для компанiї;
- юридичних осiб, якi є спiльним пiдприємством, в якому компанiя є контролюючим учасником;
- фiзичних осiб – членiв провiдного управлiнського персоналу компанiї;
- близьких родичiв фiзичних осiб, якi мають частку в компанiї, яка надає їм змогу суттєво впливати на дiяльнiсть компанiї, та членiв провiдного управлiнського персоналу компанiї.

Виплати, одержанi провiдним управлiнським персоналом компанiї, протягом 2014 року:

Види виплат Сума, тис. грн.
Поточнi виплати (заробiтна плата) 44
Всього 44


Примiтка «Розкриття iнформацiї по договорах оренди».
Протягом 2014 року товариство не здiйснювало операцiй з фiнансової оренди. За договорами операцiйної оренди, товариство наводить наступну iнформацiю:
- договорiв невiдмовної оренди та невiдмовної суборенди товариство не укладало
- непередбаченi оренднi платежi договорами оренди не передбаченi;
- вибiр мiж поновленням або придбанням активу та застереження щодо змiни цiн договорами оренди не передбаченi;
- обмеження договорами оренди не передбаченi.
Примiтка «Умовнi активи та зобов’язання».
Товариство не мало подiй, що вiдбулись станом на 31.12.2014 року, але не вiдображенi в iнших примiтках, за якими ймовiрнiсть вибуття ресурсiв, що втiлюють економiчнi вигоди, не вiдповiдає визначенню зобов’язання.
Товариство не мало подiй, що вiдбулись станом на 31.12.2014 року, але не вiдображенi в iнших примiтках, за якими iснує ймовiрнiсть надходження економiчних вигод.

Примiтка «Активи на вiдповiдальному зберiганнi».
Товариство не має станом на 31.12.2014 року активiв на вiдповiдальному зберiганнi.

Примiтка «Iнформацiя про списанi активи».
Товариство не має списаної дебiторської заборгованостi, невiдшкодованих недостач та втрат вiд псування цiнностей за якими здiйснюється спостереження з метою її стягнення у випадку змiни майнового стану боржника.

Примiтка «Iнформацiя про гарантiї та забезпечення отриманi».
Товариство не має станом на 31.12.2014 року отриманих гарантiй та забезпечень.

Примiтка «Операцiї з iнструментами власного капiталу».
Протягом 2014 року товариство не здiйснювало операцiй з iнструментами власного капiталу.
Протягом 2014 року товариство не призначало фiнансовi iнструменти iнструментами хеджування та не оформлювало документацiю про цiлi управлiння ризиком i стратегiю хеджування.

Примiтка «Iнформацiя про вчинення товариством правочинiв в яких є зацiкавленiсть».
Протягом 2014 року товариство не здiйснювало правочинiв, щодо вчинення яких є зацiкавленiсть, вiдповiдно до статтi 71 Закону України «Про акцiонернi товариства» вiд 17.09.2008 р. № 514-VI.

Примiтка «Управлiння ризиками».
Операцiйний ризик – це ризик, що виникає внаслiдок людських, технiчних i технологiчних помилок. Операцiйний ризик пов’язаний з функцiонуванням галузi економiки, фiнансовими ринками, забезпеченням сировиною, ринками збуту, iнтенсивнiстю конкуренцiї. Операцiйний ризик включає в себе також ризик змiн у нормативно-правовому регулюваннi.
ПАТ «Нiжинська меблева фабрика» веде основну дiяльнiсть у сферi виробництва iнших меблiв та здавання в оренду власного нерухомого майна.
Протягом 2014 року функцiонування цiєї галузi економiки не зазнало значних негативних тенденцiй та коливань. Конкуренцiя в галузi є помiрною.
Станом на 31 грудня 2014 року кiлькiсть операцiйного ризику незначна, якiсть управлiння висока, сукупний ризик низький, напрям ризику стабiльний.
Протягом 2014 року не було випадкiв невiдповiдностi дiяльностi товариства вимогам регулятивних органiв, яка могла б суттєво вплинути на фiнансову звiтнiсть в разi її наявностi.
Станом на 31 грудня 2014 року сукупний юридичний ризик помiрний, напрям ризику зростає.

Примiтка «Подiї пiсля дати балансу».
Подiї, iнформацiя про якi може вплинути на здатнiсть користувачiв фiнансової звiтностi робити вiдповiднi оцiнки та приймати рiшення, пiсля 31 грудня 2014 року не вiдбувались.


Директор Копиця Т.Г.

Головний бухгалтер

д\н

д\н

дїн